Aktiviteter

Kranskurs

Ta med dina kollegor, vänner eller släkt till en inspirerande och kreativ eftermiddag eller kväll på Landqvist Handelsträdgård. Där ni i en mysig och unik växthusmiljö får lära er att binda kransar. Ni får grundläggande teori och praktiska råd om hur man binder och dekorerar en krans av ris på halmstomme. Kransen kan du sedan hänga på dörren eller i fönstret, använda som fågelmatare, ge bort i present eller lägga på graven.
Inga förkunskaper krävs. Det är ni som deltar på kursen som själva avgör hur pass avancerat innehållet på kursen blir. Vi använder både limpistol och traditionell späcknål när vi dekorerar våra kransar beroende på material, tid och önskemål.

Kursavgift för 10–15 personer: 350kr/person
Kursavgift för färre än 10 personer: 400kr/person

I kursavgiften ingår:

  •  Teori, tips och råd om hur vi binder kransar och gör juldekorationer här i trädgården.
  • Grundmaterial till en krans som du själv med lite hjälp och guidning av oss, binder och sedan kan ta med dig hem. Grundmaterial till krans innefattar: 1 kransstomme av halm, bindtråd, ståltråd, märlor, floristtejp, lim, närproducerat ris av olika barrväxter efter säsong att täcka kransstommen med samt kottar och annan enklare dekoration.
  •  Handskar och förkläden går att låna här.

Fika

Om man vill så får man ta med sig egen glögg med eller utan %. Värmeplatta och muggar finns att tillgå om man säger till i förväg.
Ta med dig varma oömma kläder och sköna skor, även fast vi håller till inne i växthuset kan det vara lite kyligt.
Närmaste regionbuss stannar på hållplatsen Kumla som ligger ca 3 min promenad från Landqvist Handelsträdgård.

Ring 018326210 eller maila för bokning, lediga tider, eller frågor om kursen, ect

Danmarks Kumla 61
755 98 Uppsala

info@landqvist-handelstradgard.se