Amaryllis Uppsala

Vi planterar, odlar och driver alla våra amaryllis har i vara egna växthus i Uppsala.

Multiflora – amaryllis

Lökar och blommor är mindre än våra vanliga amaryllislökar och består i stallet av många lökar som växer tätt, tätt tillsammans eller som sitter hopväxta i varandra i samma kruka eller skål, medans de flesta av vara andra lökar raknas som jumbo-lökar vilket betyder att de har en omkrets på ca 32/34 cm.

Från de stora lökarna sa räknar vi med absolut minst 2 stänglar , men oftast sa kommer det tom fler!

Vi brukar ha som regel att om vi inte ser 2 knoppar på en amaryllis så brukar vi inte ens stalla ut dem i butiken. Da sorteras de istället  bort och får stå i ett eget horn tillsammans med andra ”enbenta”. Det brukar bara bli några få enbenta per jul och när de börjar att slå ut saå klipper vi av stjälken och använder den som snittblomma i en bukett istället med ex tallris eller eukalyptus.

Oftast så blir det faktiskt fler än 2 stänglar per amaryllis, både 3 och fyra stänglar är inte alls ovanligt men dem ser vi som en bonus.

När amaryllisen börjar blomma så kan du börja vattna den. Det är inte ett måste, men det gör att blomman håller längre. 2 ggr i veckan eller vid behov. se bara till att loken inte blir stående i vatten for da kan den ruttna. Lat innerkrukan sitta kvar eller vattna försiktigt.

Kom till oss för Amaryllis i Uppsala och mycket mer

Kom till vår vackra handelsträdgård i Uppsala och se våra amaryllis på plats! Vi har ett brett sortiment av växter, blommor, träd och allt som hör trädgården till!